• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Internflykting

I avvakten på att val till parlament och val till kommunfullmäktige i Kongo har vi flyttat in till Brazzaville. Under mer än ett år har det varit oroligt i regionen Pool. I sju av tretton distrikt är förekommer rebeller och terroristanfall. Militär och polis har stängt av t ex Kindamba från omvärlden i ett försök att få slut på oroligheterna. Det har förstås inte hjälpt. Just nu finns det, enligt officiella siffror 83 tusen omplacerade eller vad man brukar kalla internflyktingar. I flera områden går det förmodligen inte att hålla val, på grund av säkerhetsläget, De som är valda tidigare kommer att sitta kvar och nyval genomförs när det går i dessa distrikt.

Vi bor i Nganga Lingolo som ligger i ett av de distrikt Goma Tse Tse där det är oroligt. Terroristattacker har skett inte så långt från oss. I väntan på att det ska bli lugnare finns vi alltså i Brazzaville. Alphonsines yngsta barn har en lägenhet på två rum, som vi förfogar över.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.