• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

El i Nganga Lingolo

Elektrifiering av Nganga Lingolo ingick i ett projekt elbolaget har tillsammans med EU. Vi betalade 2013 i november för att få el och det skulle inte kosta oss något att få fram den till huset. Det visade sig vara fel, som vanligt, för i november fick vi betala två elstolpar och elledningar från landsvägen upp till huset plus deras arbete. Någon elmätare installerades inte. Alla här sa, att nu betalar vi inget för elen. Någon information från elbolaget kom inte.

Fredag den 27 mars 2015 kom det två män med buntar av elfakturor som de delade ut till alla med el installerad. De letade frenetiskt efter vår faktura. Den fanns inte! De frågade då efter kvittot på att vi betalt för att få el. Det var ju över 1,5 år sedan och jag kom inte på var kvittot fanns. Eftersom det inte fanns något för oss, skulle dom anmäla det och elen stängas av. Vi fick en dag på oss att få fram att vi hade betalt. Jag hade för mig att jag lagt kvittot för elinstallationen i vår lägenhet i La Base. På lördagen gick Alpha upp halv fem och for dit. Det är en besvärlig resa och det regnade kraftigt dessutom. Längre fram på morgonen ringde Alphonsines dotter och sa, att de hade vårt kvitto. I regnet kom det inte någon från elbolaget och någon el är inte avstängd. Nu kommer de på måndag den 30 mars och vi väntar ivrigt på hur stor elräkningen kommer att bli.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *