• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Måndag 27 april 2015

Jag for iväg till sta’n med Nella från Nganga Lingolo vid niotiden. Det var stora trafikstockningar, så det tog tid att komma fram. Detta innebar, att jag som vanligt fick gå i hettan mitt på dagen. Solen sken klart och det blev varmt, varmt.

I onsdags överförde jag några euro via min internetbank till mitt konto på BCI här. Men när jag kollade med BCI idag den 27e hade inga pengar anlänt. Kommer pengarna inte fram har jag problem, som måste lösas.

Jag har slut på min spray mot astma och vi gick för att köpa ny på apotek här. Jaha! Det skulle kosta över 800 SEK för en spray. Jag betalade, vilket jag förstås ångrar nu. Det måste gå att få sprayen billigare i Sverige och någon besökare skulle kunna ta med hit.

Det var Magloire som följde med mig. Efter banken behövde han besöka Brazzavilles komuns stora bårhus. En granne har dött och familjen har beställt en kista. Magloire skulle kolla upp. Vid en annan begravning hade bårhuset missat, att göra en kista klar. Det skulle undvikas denna gång. Vi kom in på ett stort område, avgränsat av huslängor. Jag såg ett tjugotal kistor, varav en för ett litet barn, i olika färdigställanden. Ett tiotal personer arbetade här. Vid detta stadsbesök hade jag bestämt att inte ta med någon kamera. Här beklagade jag detta, men kan kanske återvända för några bilder.

Vi besökte också elbolaget för att kolla våra elkostnader. Vi har ännu inte fått någon faktura. Elen installerade vi ju i november. Någon kommer till oss med fakturor. Eftersom de inte monterat någon elmätare ska vi betala ung 230 SEK var annan månad. Detta oberoende av hur mycket el vi använder.

Jag blir väldans trött av hettan. Så det blev siesta, ”dusch” och  middag hemma.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *