• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Trafikstockning

Idag, torsdag 10 september 2015 behövde jag åka in till La Base, där vi tidigare bodde, och skaffa nya läsglasögon. De gamla hade gått sönder och jag beställt nya vid ett besök igår. Jag åkte tillsammans med några andra vid niotiden från Nganga Lingolo. Det gick ganska snabbt till marknaden Total. Därifrån går en minibuss till Moumi trafikplats och sedan tar jag en ny för att komma till La Base. Men idag var flera stora avenyer spärrade. Det är allafrikanska idrottsspel till den 19 september. Idag genomfördes ett cykellopp igenom huvudstaden. Varje land hade en grupp åkare som eskorterades av tjutande motorcyklar framför och bakom och det deltar 39 nationer i spelen. Vi fick åka småvägar och det var proppfullt med bilar och bussar. Åtminstone tre längre uppehåll då vi stod still. Jag hade inte tagit med min kamera, vilket jag ångrade. Det var många fina motiv att fånga, men, men… Det tog tre timmar att åka dit jag skulle mot i vanliga fall knappt trettio minuter. Trafiken här är oreglerad. Varje chaufför gör som han vill och åker slalom mellan träd, kör emot mötande trafik och på trottoaren och gräsmattor. Så att låta var och en göra som hen vill fungerar inte här och inte i många andra sammanhang heller.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *