• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Sjukvård i Kongo

Ett kort inlägg om mina tre dagar på en privat sjukvårdsklinik i Brazzaville. Den andra oktober fick jag diarré, som inte gick över och jag började kräkas. Dagen därpå togs jag in och fick dropp oavbrutet under två dagar. Den tredje kunde jag åka hem och nu mår jag bra igen. Kommer man in på lasarett måste man betala den medicin man behöver själv. Här ville dom t o m att vi skulle köpa febertermometer i apoteket bredvid. Det behövde vi dock ej. De kom med en egen termometer och jag hade ingen feber. Det blev tre behandlingar, som nog kostade oss sådär ett par tusen kronor. Någon sa mig någon gång tidigare här i Kongo, att om man inte hade pengar till medicin så blev det en dödsdom och nu tror jag på det.

Jag skriver detta inlägg som påminnelse om vad som händer under vår vistelse här.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *