• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Referendum

Nu har vi varit fast här i Nganga Lingolo sedan tisdag 20e. Makten har stängt av stora delar av Brazzaville, där den största andelen som är emot att man folkomröstar om en ny konstitution finns Vid demonstrationer har hittills fyra skjutits ihjäl och folk lämnar Brazzaville, nu till fots och några har kommit hit till Nganga Lingolo. Presidenten vill sitta ytterligare en period. I den ännu gällande konstitutionen är han för gammal och kan bara sitta de två perioder han redan gjort. Det är väl den afrikanska sjukan. I flera länder nu ser det likadant ut. Makthavaren misslyckas/vill inte  utse en efterföljare. För oss är problemet att vi har köpt in mat, som finns i Brazzaville hos Nina, som ju inte kan komma ut hit. Affärerna och marknaden i Nganga Lingolo är stängda sedan i tisdags. Vi klarar dock av situationen.

På söndag ska folkomröstningen ske, så vi blir isolerade här till måndag nästa vecka, minst.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *