• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

ABOUT

IMG_5235Jag är pensionär sedan flera år tillbaka efter 30 år som studie- och yrkesvägledare i Motala, där jag bodde sammanlagt i 37 år. År 2008 gifte jag mig med Alphonsine, som jag träffade 2002 i Kongo. Vi lämnade Motala och flyttade 2010 till Örebro. Dit kom jag fem månader gammal som finskt krigsbarn och blev kvar. Det kändes bra att komma tillbaka till Örebro. Men i slutet  av december 2012 flyttade vi än en gång och nu till Brazzaville i Kongo. Där bor vi sedan juni 2014 i ett husbygge i Nganga Lingolo, 17 km utanför Brazza.

Jag har foto som hobby. Min bror Pelle började i slutet av 40-talet med det och blev väldigt duktig på och lärde mig. Det var andra tider det med svart/vitt och framkallning i fotovätskor som gällde. Man fick själv ställa in tid och bländare och mer. Det var inte som nu där kameran ju gör jobbet i stor utsträckning.

Med mina bilder och inlägg vill jag skildra vardagen i landet ut vifrån vårt perspektiv, men också ge en mer generell erfarenhet från Kongo, som utvecklas bra ur många aspekter.  Men det finns så mycket vrångt ändå.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *