• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Fred i vår tid

Profeten Jesaja på 700-talet f Kr. Betraktas i traditionen som den viktigaste av de profetiska skrifterna. (bibel 2000)

Kap 2:4 De skall smida om sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folk skall inte lyfta svärd mot varandra och aldrig mer övas för krig.

Kap 11:6 Då ska vargen bo med lammen, pantern ligga vid killingens sida. Kalv och lejon går i bete och en liten pojke vallar dem. 11:7 Kon och björnen betar tillsammans.deras ungar ligger sida vid sida. Lejonet äter hö som oxen.

Är det härifrån tanken på ett tusenårsrike kommer, där Jesus ska leda och alla ska leva lyckliga och fredligt. För min del tycker jag det snarare talar för att Guds vilja är att vi ska sträva efter ett samhälle, där ingen blivit efter och ingen svälter ihjäl eller plågas av krig. I detta liv sträva efter att ett gott samhälle skapas över hela jorden och att en god samhällsstyrning råder. Vi är ju långt ifrån detta nu. Kanske detta inte behöver vara en overklig utopi, utan något vi kan uppnå?

 

 

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *