• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Jordbruksuniversitetet

På Mansimou, alldeles vid infarten till Brazzaville ligger det protestantiska universitet. Det är Kongokyrkans teologiska högskola, där kyrkans pastorer utbildas under tre år. Det finns också fakultet för jordbruk. Det är alldeles nystartat och nu, det andra året går 5-6 studenter klar sin utbildning. Vi besökte det med Arne från Sverige. Det har knappt kommit igång och det återstår mycket att göra för att det ska fungera tillfredsställande. Att det bör ingå jordbruksutbilning för pastorer är klart. De finns ju i de olika församlingarna och kan ha grönsaksodling för att dryga ut sin lön. De bör ju också vara kunniga på området för att sprida kunskap i sin församling.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *