• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Afrikansk tro

Afrika Framtidens kontinent  Richard Dowden

Afrikanska attityder och trossystem.
För att ta ett exempel har varje händelse i Afrika en andlig orsak eller aktör. Framgång i examensprov eller fotbollsmatcher och katastrofer som sjukdom eller död orsakas alltid av någon agent, mänsklig eller gudomlig. Tillfälligheter finns inte. Rikedom och framåtskridande uppnås med andars eller magisk medicins hjälp. En stor man har makt och den makten får man inte utmana eller ifrågasätta, för bakom hans rikedom eller ställning ligger en andlig makt, som låter honom bli rik och få ett viktigt arbete. Denna förnimmelse av andlig makt är gemensam för nästan hela Afrika.

img_7893

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *