• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Elfte maj 2015

Idag måndag 11 maj hade jag två ärenden att utföra i Brazzaville.

Vi hade fått besök av två killar från elbolaget. De hade en mängd elfakturor, men ingen till oss. Det var andra gången de besökte oss. De skrev ut en kallelse att komma in till Elbolagets kontor i Bacongo. och ett bötesbelopp på 140 000F dvs 2 100 SEK. Jag oroade mig inte för det. Vid ett tidigare besök hade man i Bacongo sagt, att det inte finns något att oroa sig för. Fakturor ska komma. Idag for vi alltså dit och mycket riktigt killarna med fakturor var helt ute och cyklade.

Det andra ärendet gällde mitt bankkonto i Brazzaville. Jag hade på prov skickat 60 Euro den 23 april, vilket Nordea i Sverige debiterat mitt konto med 565 SEK. Inget hade kommit in till kontot här. Vid besök idag fick jag reda på att kostnaderna för att överföra pengar till Kongo var större än 60 Euro. Överföringen hade kommit fram den 24e april, men eftersom det inte fanns något kvar av de 60 Euro, så fanns det inget insatt på mitt konto.

Det är alldeles för dyrt att föra över pengar via bank hit. Så jag får fortsätta att använda Visa-kort.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *