• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Centrala Brazzaville

IMG_6206Idag torsdag 14 maj gjorde jag några ärenden i Brazzaville. Jag har länge tänkt ta ett foto av statyn eller om det är monumentet ovan. Jag ska kolla exakt vad det är senare. Ofta har inte vattenfontänerna varit igång.

Jag gick sedan några meter inåt till en liten rondell med fem större trafikleder som kommer in i rondellen. Närmast till vänster leder en gata in mot La Mairie de Brazzaville ca 300 meter bort och förbi caféet Mandarin. Till höger går en stor led förbi Congo Pharmacie och vidare mot stadsdelarna La Gare, Poto-Poto m fl.

Det brukar alltid vara svår trafikstockning här. Det finns rödljus, men när det blir grönt står trafiken still och fordonen kommer ingen vart. De står i två led och ibland smiter någon förbi och kilar fast trafiken ännu mer. Ibland finns trafikpolis på plats och har ett svårt jobb att få allt att flyta.

Men idag fanns det knappast några fordon alls. ??. På andra håll i sta’n var det stockning som vanligt.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *