• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

Oseille

Frön från Oseille används här i matlagningen.  Till höger syns de frön som sparas för att sättas nästa omgång.

Share

2 Comments:

  1. Barbro Ntandou

    Hans jag är riktigt avundsjuk på Dig som får leva i det kongolesiska odlingsåret. Som lärare i PN på 70-80 talet odlade jag några lokala grödor med mina elever i 7-9årsåldern. De mätte majs, där 100 cm blev 1 meter. Jordnötter som blommade över jorden och sedan bildade fröna då de trängt ner i jorden. Minns än hur Pernilla i första klass överraskad föräldrarna på examen med sina iakttagelser som hon skrivit och ritat om. L´oseille, moussa, är ju en användbar växt där de späda bladen förvällda och kokta med salt och nguba är en god sås.

    • Hej! Oseille moussa! År det så växten heter på franska, eller är det bara oseille. Har den något svenskt namn? Du skrev vid något ställe att oseille kokt med socker blir ungefär som lingonsylt. Har du lite mer info om den här växten? Hälsningar Hans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *