• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

OM GUD OCH JESUS

Jag öppnar en ny sida i min blogg om religion. Här i Kongo utanför Brazzaville och i Kindamba saknar jag ett utbyte av tankar omkring Gud och Livet med stort L. Vid 76 års ålder inser jag att den här tillvaron har ett slut. Den referensram jag har, kommer från min uppväxt i en Betlehemskyrkan i Örebro. Söndagsskolans berättelser finns där i bakgrunden. Det blir därför naturligt att läsa bibeln. Jag ser den som en berättelse om livet och evigheten och inte som en instruktionsbok given av en gud att följa till punkt och pricka. Man kan också säga att Bibeln inte är Guds ord, men genom att läsa den kan jag höra Guds ord. Jag följer en andaktsbok av Maria Küchen. Hon menar för att förstå Guds ord behöver’ jag lära mig lyssna, meditera och att be.

Romarbrevet 12:2
”… utan låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar, så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja: det som är gott behagar honom och är fullkomligt.”

Jag skulle vilja få lite kommentarer omkring mina inlägg. Dessa kan tyvärr komma att bli sporadiska. Elen är ofta borta, internetuppkopplingen svag och att jag troligen kommer att bo ute på landsbygden utan el eller internet i perioder. Egentligen skulle jag vilja ha en Facebook-grupp om detta.

På undersidorna lägger jag ut olika bibeltexter och funderar omkring dem.

IMG_8308-2

 

 

 
Share

Comments are closed.