• Välkommen

    Mina inlägg finns indelade i kategorier till vänster. Sidor, med mer stadigvarande information, nås via menyn ovan.

ABOUT

IMG_5235Jag är pensionär sedan flera år tillbaka efter 30 år som studie- och yrkesvägledare i Motala, där jag bodde sammanlagt i 37 år. År 2008 gifte jag mig med Alphonsine, som jag träffade 2002 i Kongo. Vi lämnade Motala och flyttade 2010 till Örebro. Dit kom jag fem månader gammal som finskt krigsbarn och blev kvar. Det kändes bra att komma tillbaka till Örebro. Men i slutet  av december 2012 flyttade vi än en gång och nu till Brazzaville i Kongo. Där bor vi sedan juni 2014 i ett husbygge i Nganga Lingolo, 17 km utanför Brazza.

Jag har foto som hobby. Min bror Pelle började i slutet av 40-talet med det och blev väldigt duktig på och lärde mig. Det var andra tider det med svart/vitt och framkallning i fotovätskor som gällde. Man fick själv ställa in tid och bländare och mer. Det var inte som nu där kameran ju gör jobbet i stor utsträckning.

Med mina bilder och inlägg vill jag skildra vardagen i landet ut vifrån vårt perspektiv, men också ge en mer generell erfarenhet från Kongo, som utvecklas bra ur många aspekter.  Men det finns så mycket vrångt ändå.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *